X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Hotfix afbeelding maken Werken met hotfix is zo leuk, je maakt er de leukste afbeeldingen op stof mee af gewoon losse versieringen.
Een hotfix steentje kan van glas of metaal zijn zowel glad als facet geslepen, op de achterkant van een steentje zit lijm door deze lijm te verwarmen met een strijkijzer smelt de lijm en hecht deze zich op de ondergrond.
Met een vel transfertape zijn alle afbeeldingen om te zetten tot een hotfix patroon, op internet zijn ook veel stippen patronen te vinden, dat maakt het leggen van de steentjes wel heel eenvoudig.
Hieronder vind je een korte uitleg hoe je een hotfix afbeelding maakt en op je t-shirt strijkt.
Je kiest een leuke afbeelding uit, om te beginnen kun je het beste een lijntekening pakken of al een stippen tekening.
leg de tekening voor je op de tafel en plak met plakband de transfertape met de gladde niet plakkant op de tekening, de plakzijde van de transfertape ligt nu bovenop ( test ! als je met je vinger het tranfertape aanraakt plakt deze vast)
 
de hotfix steentjes hebben een gekleurde kant en een lijmkant, het is de bedoeling dat je nu de lijnen/stippen van de tekening volgt met de steentjes, je legt dus de steentjes op hun kop met de gekleurde kant op de plakkant van de transfertape, dit gaat het makkelijkste met een pincet.

Zo volg je de hele tekening met de steentjes, als de steentjes zijn gelegd zie je dus de lijmkant van ieder steentje.
vervolgens haal je voorzichtig de transfertape los haal de plakband eraf want deze geeft vlekken op de stof.
plak de transfertape op de stof waar je de afbeelding wilt hebben, doe een stuk karton onder het stof en een theedoek of bakpapier op het transfertape.vervolgens druk je met de strijkijzer op de afbeelding stevig drukken en zeker 30 seconden, laat het even afkoelen en trek heel voorzichtig de transfer tape los, blijven er steentjes op het transfertape zitten dan nog een keer met het strijkijzer er overheen tot het goed vast zit.
haal de tranfertape eraf en leg een stuk bakpapier over de steentjes en ga er nog eens met het ijzer overheen, haal het karton onder de stof uit en klaar is je afbeelding.


 
      12-10-2015 09:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

©Kiesli.nl